Communicatie ouders heropstart 8 juni 2020

Beste ouders

De scholen krijgen de kans om dit schooljaar nog alle leerlingen weer naar school te laten komen. Het gaat hier om een maximumscenario. Scholen bepalen echter zelf, binnen de aangepaste veiligheidsmaatregelen, welke uitbreiding voor hen haalbaar en doenbaar is, zowel qua leerjaren, timing als het aandeel onderwijstijd op school. Hierbij moet rekening gehouden worden met de beschikbaarheid van personeel en infrastructuur.

Daar we de veiligheid vooropstellen moet er nog een risicoanalyse opgesteld worden om na te gaan dat we alle maatregelen kunnen toepassen om de verschillende klasbubbels uit elkaar te houden. Hierdoor kunnen verschillende klasbubbels niet op hetzelfde moment starten of eindigen, eten, spelen…
We hebben dan ook beslist om dit zeer doordacht aan te pakken en niet te starten op 2 juni 2020.

Toch geven we graag al de grote lijnen mee, zodat jullie zich hierop kunnen voorbereiden.

Vanaf 8 juni 2020 starten we onze werking op voor het kleuteronderwijs en het 3de, 4de en 5de leerjaar.

Alle kleuters zullen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag naar school kunnen komen. De eigen klas wordt de contactbubbel. De dagopvang voor kleuters vervalt.
Op woensdag is er geen school wegens organisatorische redenen en een grondige poetsbeurt van de lokalen.

Het 3de, 4de en 5de leerjaar zal 2 dagen naar school kunnen komen en de leerlingen zullen ingedeeld worden in groepen. Wanneer uw kind precies start en op welke lesdagen wij uw kind verwachten op school zal u vernemen van de juf of de meester.

Er zal vanaf dan geen preteaching (dagtaken) meer aangeboden worden. De noodopvang zal georganiseerd worden voor de klassen die op bepaalde dagen geen les hebben.

Ik wil dan ook graag alle ouders bedanken voor hun inzet van de voorbije maanden.
Ook een welgemeende dank aan mijn volledig team dat steeds zijn beste beentje voorzette.

Hopend op uw begrip groet ik u,

Katleen Roelandt
Directeur