L3 GWP aan zee!

Dag 3

Spijtig genoeg was dit onze laatste dag aan zee. Dus opruimen en koffers pakken.
Na het ontbijt trotseerden we de stormwind, want we hadden een afspraak met de paardenvisser.
Jammer genoeg zorgde de felle wind er ook voor dat het onmogelijk was om garnalen te vissen. Gelukkig had de visser wel zijn materiaal bij en legde hij uit waarvoor alles dient en hoe het garnalen vissen in zijn werk gaat. Wist je dat ze zelfs een speciaal houten zadel gemaakt hebben omdat een leren zadel te snel stuk gaat door het zoute water? Enkele geluksvogels mochten zelfs even op de rug van Wardje, het Brabantse trekpaard, zitten.
Om af te sluiten maakten we nog een fijne tocht met de huifkar. Na de picknick en nog wat spelen in de speeltuin reden we moe maar voldaan terug naar huis.

Meer foto's kan je terugvinden op onze Facebookpagina

Dag 2

Onder een stralend zonnetje gingen we go-carten op de dijk en spelen in het zand.
Er werden heel wat putten gegraven en zandkastelen gebouwd. Van al dat buitenspelen en de gezonde zeelucht hadden we een reuzehonger.
Wat waren de frietjes en het stoofvlees lekker. Njammie!
In de namiddag wandelden we langs de Ijzer naar de vissershaven. Juf Katrien vertelde ons heel wat weetjes. We keerden met de tram terug naar de Barkentijn. Na het douchen sloten we de dag af met de grote zeeklassenquiz.

    

Meer foto's kan je terugvinden op onze Facebookpagina

Dag 1

Na een rustige busrit zijn we goed aangekomen aan de Barkentijn.
In de namiddag gingen we met de gidsen schatten zoeken op het strand: schelpen zoeken en leren herkennen. We vonden ook enkele kwallen. Sommigen gingen ook pootje baden. We hadden veel plezier.
Vervolgens gingen we ons opwarmen met een lekkere wafel en een sapje in de Barkentijn. Zo hadden we weer energie om met de gidsen mee te gaan om krabben te vangen. We hadden geluk, het lukte ons om een 5-tal krabben te vangen. Zo leerden we het verschil tussen verschillende soorten krabben en of het een mannetje of vrouwtje was.
Na deze activiteit sloten we de avond af met een lekkere maaltijd, de bedden opmaken en een spelletje in de kamer.

       

Meer foto's kan je terugvinden op onze Facebookpagina